7.2 C
Slatina
marți,5 martie,2024

Ultimele Articole

Infracțiuni rutiere pe bandă rulantă, constatate de polițiștii din județ în ultimele două zile

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și în ultimele 48 de ore activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe mai multe drumuri publice care tranzitează județul au fost constatate abateri la legislația rutieră, peste 60 de conducători auto rămânând fără permis după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație. Au fost constatate și mai multe infracțiuni rutiere, în cazul acestora fiind vorba în mare parte de șoferi aflați într-o stare avansată de ebrietate.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, polițiștii au intervenit la peste 120 de solicitări, dintre acestea 84 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 337 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 70 de permise de conducere, dintre acestea 62 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar șase pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute șapte certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și opt infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Conducea o mașină deși avea permisul anulat

În cadrul activităților, în noaptea de 2 spre 3 februarie, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Cpt. Aldescu, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Aflați la volan sub influența alcoolului

Sâmbătă, 3 februarie, în jurul orei 12:15, polițiștii Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Teslui, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Slatina. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,50 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în aceeași zi, în jurul orei 17:35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, în comuna Perieți, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Schitu. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la Spitalul Slatina, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 22:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 677, în comuna Pleșoiu, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din localitate. Întrucât și acest conducător auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,41 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele său polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți