27.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Biroul pentru Imigrări Olt: Aproape 2.300 de străini au stat în județ, anul trecut

- Advertisement -

Polițiștii Biroului pentru Imigrări Olt au transmis luni, 5 februarie 2024, că pe parcursul anului trecut au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru aproximativ 2.300 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni, cei mai mulți dintre străini fiind din India, Turcia, Vietnam, Sri Lanka, Italia și Germania. Totodată, au fost depistați peste 70 de străini în situații ilegale, fiind aplicate aproximativ 170 de amenzi, iar polițiștii de la Imigrări au mai eliberat și peste 800 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați.

„Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Olt s-a desfășurat pe parcursul anului 2023 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație. În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2023, poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.287 de persoane, dintre care 1.940 de străini din state terțe, cei mai mulți din India, Turcia, Vietnam, Sri Lanka și 347 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia și Germania”, potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul pentru Imigrări Olt.

Potrivit informațiilor oficiale, principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Iar ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de la Imigrări au emis 1.253 de permise de ședere, dintre care 1.223 pentru ședere temporară și 30 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 59 de certificate de înregistrare și zece cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

„În perioada analizată, au fost înregistrate 1.370 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 839 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 531 de cereri au fost respinse”, se mai arată în comunicat.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, Biroul pentru Imigrări a organizat 64 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 73 de străini. Dintre aceștia, în 11 cazuri au fost emise decizii de returnare, iar în celelalte situații, străinilor le-a fost reglementat dreptul de ședere pe teritoriul României. De asemenea, alte 37 de decizii de returnare au fost emise de oamenii legii ca urmare a revocării vizelor sau a dreptului de ședere ori a refuzului prelungirii acestui drept.

Totodată, polițiștii de la Imigrări au aplicat 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80.100 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor Ordonanței Guvernamentale 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, mai transmit reprezentanții Biroului pentru Imigrări al Județului Olt.

Sursă foto: Olt TV

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți