12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Sute de absenți și la simularea probei de matematică a Evaluării Naționale

- Advertisement -

Simularea examenului de Evaluare Națională a continuat marți, 6 februarie 2024, cu a doua probă scrisă, cea de matematică, sute de elevi ai clasei a VIII-a, din județul Olt, absentând și de această dată, motivele fiind diverse.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, din totalul de 3.236 de cursanți înscriși în cele 42 de centre de examen existente în județ fiind prezenți 2.883, un număr de 353 de elevi lipsind de la simularea probei de matematică.

În județ este și un centru de evaluare, la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina.

Potrivit Ministerului Educației, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat în data de 23 februarie, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.

„Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, au transmis reprezentanții ministerului.

În premieră, lucrările la simularea examenului național, dar și la Evaluarea Națională din vară, ale cărei probe scrise încep după 25 iunie, vor fi corectate digital.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți