12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Conducători auto cu dosare penale după ce au consumat alcool înainte de a se urca la volan

- Advertisement -

Doi șoferi sunt cercetați penal de polițiști după ce, în cursul nopții de marți spre miercuri, 6 spre 7 februarie, au fost depistați într-o stare avansată de ebrietate la volanele autoturismelor pe care le conduceau pe străzi din municipiul Slatina.  

În jurul orei 21:50 a zilei de 6 februarie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din localitate, un autoturism condus de un slătinean de 38 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, oamenii legii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 01:40 a zilei de 7 februarie, tot polițiști de ordine publică din Slatina au depistat în trafic, pe strada Grădiște, din municipiu, un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism aflat sub influența alcoolului. În cazul său, la testarea cu etilotestul, aparatul a indicat o valoare de 1,41 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Șoferii au duși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar în ambele cazuri, pe numele acestora, s-a întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți