19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii cu rezultate notabile la olimpiadele școlare, premiați de CJ Olt în cadrul unui eveniment festiv

- Advertisement -

Eveniment notabil în după-amiaza zilei de miercuri, 7 februarie.2024, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, aici desfășurându-se ediția a zecea a Galei Excelenței în Educație, în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni peste 800 de olimpici din județul Olt, suma de bani alocată pentru oferirea acestora fiind de peste 220.000 de lei.

Marele organizator al evenimentului este Consiliul Județean Olt, cea mai importantă instituție administrativa olteană care a acordat aceste premii, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt și Palatul „Adrian Băran” Slatina.

În sala de festivități au fost prezenți Marius Oprescu, președintele CJ, Ionuț Ivan, vicepreședinte al aceleiași instituții, Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al ISJ Olt, Marius Bălașa, inspector școlar adjunct al ISJ, profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina, sute de olimpici de la școlile gimnaziale, liceele și colegiile oltene, dar și profesorii îndrumători ai acestora.

Valoarea celui mai mare premiu care s-a acordat este de 3.500 de lei, potrivi șefului forului județean.

„Cu siguranță această ediție este una care exprimă nota maximă pe care olimpicii noștri o obțin la toate concursurile și olimpiadele școlare internaționale, greu, prin muncă, dăruire, implicare, dedicare atât din partea lor, cât și din partea dascălilor și părinților. Pe toți îi felicit, iată, astăzi (miercuri n.r.) avem peste 800 de elevi și profesori premiați. Așa cum am spus-o, premiul cel mai mare – 3.500 lei. Nu pot decât să le mulțumesc și să spun încă o dată, cu tărie, că dacă astfel de evenimente în care autoritățile publice le organizează reușesc să-i facă să nu se oprească sau să fie mai buni, înseamnă că ne-am atins scopul”, a declarat Marius Oprescu.

Întrebat de jurnaliști dacă numărul premiaților a crescut de la an la an, președintele CJ Olt a spus că da: „Da, a crescut. Adică nu e o statistică, e o realitate. Știți foarte bine, în sala Consiliului Județean au fost primele ediții, apoi în sala Centrului Cultural ‘Eugen Ionescu’ și, iată, a trebuit să venim în această frumoasă sală de la Palatul Copiilor, pentru că nu mai încăpeam cu toții acolo. E un lucru îmbucurător și chiar îi felicit”.

Legat de aceeași manifestare, șeful învățământului oltean a spus că este o bucurie să existe această posibilitate de a-i premia pe olimpici.

„Suntem deja, datorită Consiliului Județean Olt, la a zecea ediție, la a zecea premiere, și numărul olimpicilor este din ce în ce mai mare și asta nu face decât să ne bucure. Ne dorim pe viitor rezultate din ce în ce mai bune și cu siguranță vom fi mult mai tenace și mai atenți în pregătirea acestor copii care, zic, vor avea o carieră de succes”, a declarat Adrian Bărbulete.

Mai exact, CJ Olt a premiat 827 de olimpici și cadre didactice îndrumătoare, cuantumul premiilor fiind de 220.800 lei.

La finalul acestei luni, pe 28 februarie, urmează a fi premiați și sportivii cu performanțe la olimpiade, dar și antrenorii acestora.

„Pe 28 februarie avem premierea sportivilor, unde includem 100 de sportivi conform evidenței pe care o avem în momentul de față. Este posibil să fie actualizată, pentru că actualizarea acestei baze de date se face de către Direcția Județeană de Tineret și Sport – avem 100 de sportivi și 25 antrenori în momentul de față, cel mai mare premiu fiind de 4.000 lei”, spunea Oprescu la finalul ședinței ordinare a CJ de la sfârșitul lunii ianuarie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți