21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Persoane din Milcov, reținute după ce au furat două carduri ale unui bărbat din Strejești și au efectuat tranzacții financiare frauduloase

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au reținut marți, 6 februarie 2024, două persoane, ambele din comuna Milcov, cercetate pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Faptele nu ar fi fost comise doar de acestea, ci și de alte patru persoane din aceeași localitate, toate fiind acuzate că ar fi furat două carduri bancare ale unui bărbat din Strejești, apoi au efectuat tranzacții financiare frauduloase în cuantum de 14.000 de lei. 

„În fapt, la data de 16 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Strejești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras două carduri bancare, cu care ar fi efectuat tranzacții financiare frauduloase, în valoare de 14.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acestea au mai fost ajutate și de alte persoane, iar potrivit unor surse au efectuat mai multe tranzacții online, cumpărând de pe diverse site-uri mai multe bunuri, în special obiecte de îmbrăcăminte.

În urma activităților investigativ-operative, oamenii legii au identificat șase persoane din comuna Milcov, bănuite de comiterea faptelor, în cauză fiind efectuate ulterior trei descinderi la locuințele acestora, polițiștii de la SIC fiind sprijiniți de mascații de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale și polițiștii Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ.

„Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 6 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor. În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor, precum și bunuri ce ar fi provenit din comiterea faptelor. Șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. După administrarea probatoriului, în cursul aceleiași zile, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele a două persoane, respectiv o femeie de 39 de ani și un tânăr de 18 ani, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Reprezentanții Parchetului Olt spun că cei care au furat cardurile au efectuat tranzacții frauduloase atât la comercianți din Slatina, cât și online la vânzători din străinătate.

„Lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat în data de 6 februarie trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Milcov, judeţul Olt, într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului Olt, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și furt. În fapt, din cercetări, a rezultat că la data de 16 octombrie 2023, persoane necunoscute au sustras două carduri bancare, cu care ar fi efectuat tranzacţii financiare frauduloase, în valoare de 14.000 lei, la comercianţi de pe raza muncipiul Slatina, județul Olt, precum şi online la comercianţi din afara ţării, respectiv Shein, Wish, Zalando, etc. În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor, precum şi bunuri ce ar fi provenit din comiterea faptelor. De asemenea, șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea audierii, cu privire la aspectele sesizate. În urma probatoriului administrat, în cursul aceleiaşi zile, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminale Olt au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de două persoane dintre cele audiate. Suportul de specialitate a fost asigurat de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Olt. Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, se precizează într-un comunicat de presă remis de anchetatori.

În cursul zilei de miercuri, 7 februarie 2024, urmează a fi făcute propunerile corespunzătoare procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți