24.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 40 de bilete de tratament disponibile pentru beneficiarii olteni, în prima serie a anului. CJP a început distribuirea lor

- Advertisement -

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Olt au transmis miercuri, 7 februarie, că au început distribuirea celor peste 40 bilete de tratament din prima serie a anului 2024, cu data de prezentare în stațiune, în zilele de 19 și 20 februarie.

Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al instituției oltene, spune că biletele de tratament repartizate în această primă serie sunt în bazele de tratament din unitățile hoteliere ale Societății Comerciale de tratament balnear și recuperare a capacității de muncă – TBRCM SA.

Durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

41 de bilete au fost reparticate pentru această serie, acestea fiind disponibile în hoteluri situate în stațiunile Amara, Bala, Covasna, Olănești, Pucioasa și Buziaș.

„Aceste bilete se vor distribui prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul instituției noastre și care doresc să plece în perioada imediat următoare. Biletele de tratament se pot ridica până joi, 15 februarie 2024”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Olt.

Sursa citată mai arată că persoanele interesate vor prezenta cererea, actul de identitate în original, cuponul lunii ianuarie 2024 și xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Cei care pot beneficia de tratament balnear sunt pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 3.000 de lei în hoteluri de două și trei stele, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

Pentru acest an au fost înregistrate, până la această dată, aproximativ 800 cereri de acordare a biletelor de tratament.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți