15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Conducerea PNL Olt a anunțat o alianță cu Pro România pentru alegerile care au loc anul acesta

- Advertisement -

După conferința de alegeri a șefiei organizației județene a PNL Olt ce a avut loc pe 2 februarie la Caracal, deputatul Gigel Știrbu, președintele filialei, a ținut joi, 8 februarie 2024, o nouă conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat fuziunea cu organizația județeană Olt a Pro România.

Alături de parlamentarul liberal, la prezidiu au fost prefectul Mario De Mezzo, președintele PNL Slatina, Daniel Tudor, primar al orașului Scornicești, Marian Vasile, primarul comunei Studina, prim-vicepreședinți ai PNL Olt, Teodor Pană, fost președinte Pro România, dar și alți doi foști membri ai aceleiași formațiuni politice.

„Le mulțumesc că au luat decizia de a se alătura proiectului nostru, de a unifica toate forțele politice din Olt care vor să schimbe în bine acest județ și să facă în așa fel încât oltenii să-și ia județul înapoi. Le mulțumesc domnilor din conducerea Pro România. Astăzi (joi n.r.) vor deveni oficial membri ai Partidului Național Liberal, în calitatea domniilor lor de președinte Pro România, vicepreședinți Pro România și toți ceilalți colegi din întreg județul care au decis să facă parte din acest proiect extrem de important, credem noi”, a declarat deputatul Gigel Știrbu.

Pană de la Pro România a spus că și-a dat demisia din partid de miercuri, 7 februarie: „Mi-am prezentat demisia în fața Partidului Pro România, la conducerea partidului, datorită faptului că partidul este în disoluție, organizațiile sunt aproape terminate, s-au desființat, au trecut la alte partide, datorită neimplicării conducerii partidului în organizarea în teritoriu a partidului. Știți că Pro România, în urma alegerilor trecute, partidul a rămas cu datorii foarte mari, datorită nedecontării materialelor de propagandă, de campanie, de către Autoritatea Electorală Permanentă, au considerat că nu sunt conforme cu ceea ce trebuie, conturile partidului au fost blocate, activitatea în teritoriu nu s-a mai desfășurat deloc. În urmă cu ceva timp, președintele Pro România, a mers consilier personal pe probleme economice, la premierul României, președintele PSD. În condițiile acestea, Partidul Pro România a fost asimilat PSD-ului, și organizațiile teritoriale n-au mai putut face nimic pentru promovarea activităților politice ale Pro România în teritoriu. Am luat decizia să trecem la PNL, pentru că o mare parte din membrii Pro România sunt foști membri PNL, care s-au întors în partid. Eu nu am mai făcut politică, primul partid la care am făcut adeziunea a Pro România și am luat decizia să vin la PNL, să particip lângă o echipă nouă, o echipă cu mulți oameni care n-au făcut politică, alături de o echipă veche cu o experiență politică precum domnul Știrbu, domnul primar de la Studina, domnul primar de la Scornicești, și să participăm și să ne implicăm în activitățile și programele de dezvoltare pe care partidul PNL, organizația Olt, le desfășoară pentru dezvoltarea județului Olt”.

Întrebat de jurnaliști despre situația actuală din Pro România în județ, Pană a spus că formațiunea politică „mai are trei primari care trec la PSD, foarte mulți membri din Biroul Județean trec la PNL și destule organizații Pro România vor trece la PNL – acolo unde există compatibilitate, că nu putem să forțăm lucrurile acolo unde oamenii nu se înțeleg”.

Reprezentanții mass-media olteană au ținut să-l întrebe pe președintele PNL Olt dacă este dispus să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean, avănd în vedere propunerea conducerii PNL ca șefii de filiale să candideze pe această funcție sau în funcția de primar al localității reședință de județ.

„Este una din variante. Eu nu ascund că am discutat cu colegii mei cu mult timp înainte de a apărea acea decizie a Biroului Permanent Național, nu sunt genul de om care să mă ascund în spatele altui coleg. Cu siguranță, sunt unul dintre candidații care vor fi sondați și vom vedea ce decide sondajul. Sunt una din variante. (…) Aş face un apel pentru cei din clasa politică care doresc să schimbe ceva în acest judeţ să se alăture acestei echipe, pentru eu cred că anul 2024 este anul în care se pot schimba multe lucruri în bine în acest judeţ, începând cu multe primării şi în principal Consiliul Judeţean, care efectiv a ţinut blocată activitatea investiţională în ultimii 34 de ani în acest judeţ. (…) Trebuie să vă spunem că suntem într-un continuu proces de reorganizare în teritoriu, Pro România are destul de mulţi consilieri locali, oameni care au demonstrat că pot lua voturi importante, de la un partid mic, ceea ce spune multe despre tracţiunea electorală a acestora, sunt multe organizaţii unde oamenii de la Pro România au preluat conducerea organizaţiilor liberale care nu erau performante, sunt organizaţii unde colegii de la Pro România s-au alăturat colegilor de la PNL şi împreună au creat un nucleu care aduce speranţă că se poate schimba ceva în acea localitate. Suntem într-o continuă mişcare de compatibilizare în foarte multe localităţi din acest judeţ”, a spus Gigel Știrbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți