16.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Organizația Pro România Caracal a trecut la PSD, anunțul fiind făcut de deputatul Adrian Chesnoiu, prim-vicepreședinte al social democraților caracaleni

- Advertisement -

Sute de membri ai organizaţiei locale Caracal a Pro România au anunțat vineri, 9 februarie 2024, că au trecut la PSD. Totul a fost comunicat de deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, consilierul local Octavian Stănescu, președintele organizației Pro România Caracal, și social democratul Ion Doldurea, primar al Caracalului și membru PSD, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul PSD Caracal.

De partea social democraților olteni au trecut, în total, peste 58 de membri ai Biroului Politic Local Caracal al Pro România, respectiv vicepreşedinţi, secretari și președinți de organizații locale, respectiv 550 de membri ai partidului, în frunte Octavian Stănescu.

„Astăzi (vineri, 9 februarie n.r.), la PSD Caracal, am avut un birou politic al Organizației Municipale PSD Caracal și am luat decizia să aprobăm primirea și revenirea acasă a organizației Pro România, condusă de Octavian Stănescu, a întregului birou din organizația Pro România, peste 58 de membri dacă-mi aduc bine aminte și revenirea tuturor celor 550 de membri activi pe care Pro România la Caracal îi avea, revenirea la organizația PSD Caracal. Pentru că mare parte dintre ei erau foști colegi de-ai noștri, într-un anumit moment au luat decizia să se desprindă cumva de organizația PSD Caracal. Au avut, din punctul nostru de vedere, cea mai puternică organizație Pro România din județul Olt, și asta s-a văzut la rezultatele din anul 2020, unde au obținut aproape 17% din sufragiile caracalenilor, așa că pentru noi întărirea echipei cu organizația Pro România Caracal nu poate fi decât un motiv de bucurie. Dați-mi voie să le spun: ‘Bine ați venit acasă!’. Este un moment important și am văzut ieri (joi n.r.), în conferința pe care a organizat-o PNL Olt la Slatina, când au anunțat cu emfază că au luat toate organizațiile Pro România din județul Olt. Iată o nouă dezinformare, pentru că pe cei de la Caracal nu cred că i-a întrebat nimeni, și asta cred că o să vă detalieze Octavian Stănescu. (…) Cred că cetățenii merită să fie corect informați, direct de la sursă, să nu umble niciunul dintre competitorii politici cu dezinformări de cea mai joasă speță”, a declarat parlamentarul social democrat Adrian Chesnoiu.

Legat de transferul celor de la Pro România Caracal la PSD, Octavian Stănescu a spus: „(…) Sunt foarte emoționat că sunt astăzi (vineri n.r.) aici și că am fost primiți cu toții cu așa mare deschidere de colegii din cadrul Partidului Social Democrat și promitem pe viitor să structurăm o echipă foarte puternică și rezultatele care vor veni vor fi unele foarte bune. Domnule deputat, domnule primar, dragi colegi, mă simt ca acasă, din nou. Vă spun sincer. În ceea ce privește declarațiile pe care le-a făcut fostul meu coleg, coordonator, nu președinte de organizație, Tibi Pană, ieri (joi n.r.), că organizația județeană a trecut cu totul la PNL, nu este adevărat. Organizația Pro România Caracal, de fapt cea mai puternică organizație Pro România la nivel de municipii din județul Olt, care a obținut cele mai bune rezultate la alegerile locale, iată că astăzi (vineri n.r.);se întoarce acasă în sânul PSD. Și sperăm pe viitor să colaborăm, să fim o echipă extraordinară, să ne înțelegem și să aducem cele mai bune rezultate”.

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a ținut, în mod expres, să-i mulțumească lui Octavian Stănescu, pentru că a înțeles din prima, după alegeri, că nu trebuie să aibă animozități și că pentru binele orașului lucrurile trebuie să meargă între ei ca și când n-ar fi fost competitori în 2020.

„Și, din punctul acesta de vedere, lucrurile au mers foarte-foarte bine. Și să mulțumesc în calitatea mea de primar în primul rând consilierilor Pro România care efectiv au ajutat în guvernarea noastră, a orașului. Și întotdeauna am găsit în ei niște colaboratori. În special, surpriza cea mare este că n-au făcut-o mai demult. Am înțeles și raționamentul, dar ei au fost acasă tot timpul. Pentru că au avut acea bună colaborare cu dânșii și acum, când mă uit în spatele meu, îmi dau seama că chiar pe toți îi cunosc. Sunt cetățeni ai orașului, sunt oameni care contribuie la bunul mers al orașului nostru și sunt convins că cu toții putem să facem o treabă și mai bună decât singuri. E o mare bucurie faptul că există această reunificare de stânga, pentru că nu poți să fii la Pro România și să spui că ești de dreapta. Sau, mă rog, unii pot, dar nu mai contează. Filiala Caracal a Partidului Pro România a trecut cu totul, cu arme și bagaje, la PSD, acolo unde de fapt îi era și locul. Îi mulțumesc încă o dată lui Octavian, sper ca lucrurile să fie din ce în ce mai bune, ne bazăm pe ei, pe colegii noștri veniți de la Pro România, și integrarea se face absolut natural, fără animozități și fără alte probleme. Încă o dată vă mulțumesc și vă felicit pentru alegere”, a declarat edilul caracalean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți