18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Acțiune cu efective mărite pe șoselele din Slatina și localitățile învecinate. O șoferiță care nu avea permis urmărită de polițiști în trafic

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 10 spre 11 februarie 2024, în intervalul orar 18:00 – 02:00, o razie cu efective mărite pe drumurile publice din municipiul Slatina și comunele limitrofe ale acestuia, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Abaterile constatate în trafic nu au întârziat să apară, fiind constatate, printre altele patru infracțiuni la regimul rutier. O șoferiță care nu avea permis de conducere a fost urmărită pe mai multe străzi din Slatina după ce nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de oamenii legii pe strada Ecaterina Teodoroiu.

În jurul orei 23:10 a nopții de sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Ecaterina Teodoroiu, din Slatina, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, moment în care conducătorul acestuia nu s-a conformat și a accelerat.

„Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până pe strada Drăgănești, din localitate, unde autoturismul a fost oprit. La volanul autoturismului, polițiștii au identificat o femeie de 39 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a fost testată atât cu aparatul etilotest, cât si cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Oamenii legii au întocmit pe numele șoferiței dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă, dar în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Mănăstirii, din localitate, un autoturism condus de un slătinean, în vârstă de 56 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,44 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost angrenați în razia organizată de Serviciul Rutier Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.500 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut șapte permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare, fiind constatate și patru infracțiuni la regimul rutier”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Sursa citată a mai spus că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți