7.2 C
Slatina
marți,5 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de conducători auto au fost lăsați fără permis de polițiști fără permis, după ce au condus cu viteză excesivă pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și în weekend-ul abia încheiat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au fost prezenți pe drumurile publice care tranzitează județul, iar abaterile constatate nu au ezitat să fie sancționate drastic. S-au dat în total peste 600 de amenzi, în cuantum de peste 220.000 de lei, iar puțin peste 90 de șoferi au rămas fără permisul auto, dintre care peste 50 după ce au fost depistați cu viteză excesivă în trafic.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 170 de solicitări, dintre acestea 137 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 619 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 91 de permise de conducere, dintre acestea 52 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 22 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Erau la volan într-o stare avansată de ebrietate

Potrivit IPJ, în cursul după-amiezii zilei de duminică, 11 februarie, în jurul orei 14:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din comuna Găvănești, județul Olt, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, dar în jurul orei 16:15, tot polițiștii Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Călui, județul Olt. Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat și acesta cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,02 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit pe numele fiecăruia dintre aceștia câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducea o mașină deși nu avea permis

În seara zilei de sâmbătă, 10 februarie 2024, în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au oprit pentru control, pe strada Constantin Colibășeanu, din comuna olteană Văleni, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tănărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Aflat în trafic cu un vehicul neînmatriculat

În dimineața zilei de duminică, 11 februarie, în jurul orei 10:30, a fost constatată o infracțiune rutieră.

Polițiștii Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe Drumul Județean 542, în comuna Bucinișu, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului este expirată. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți