11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Accident rutier la trecerea de nivel cu calea ferată de la ieșirea din Gara Bălteni. Mecanicul de locomotivă a necesitat îngrijiri medicale după ce trenul pe care îl conducea a lovit o mașină de gunoi

- Advertisement -

UPDATE 2: Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, linia simplă de cale ferată Bălteni – Potcoava, din județul Olt, a fost redeschisă la ora 16:15, iar circulația s-a reluat în condiții de siguranță.

„Reamintim faptul că, în jurul orei 13.30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată la ieșirea din Gara Bălteni, s-a produs lovirea uneia dintre remorcile camionului de către trenul R-E 9266, la kilometrul 174+875. Pasagerii din trenul R-E 9266, format din două automotoare, nu au fost răniți, accidentul rutier soldându-se însă cu rănirea mecanicului și avarierea primului automotor. Trenul R-E 9266, care circulă în relația Craiova – Pitești, a fost retras din linie curentă după finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate, după o staționare la locul accidentului de 168 de minute. De asemenea, următoarele trei trenuri de călători, R 9036 Piatra Olt – Pitești, R 9473 Pitești – Piatra Olt și R 9476 Piatra Olt – Pitești, care au staționat temporar până la redeschiderea liniei simple, în Hc Recea, respectiv în stațiile Potcoava și Slatina, vor ajunge la destinație cu întârziere”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR.

Potrivit aceleiași surse, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și pentru întârzierile înregistrate în circulație din cauza acestui accident rutier și îi informează că reluarea traficului feroviar a fost strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate la fața locului de către organele abilitate, dar și de timpul necesar retragerii din linie curentă a garniturii avariate, operațiune desfășurată de personalul CFR Călători.

UPDATE: Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea evenimentului rutier de la intersecția Drumului Comnual 95 cu trecerea la nivel cu calea ferată Bălteni.

La fața locului, pentru cercetări, s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Slatina.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă condus de un bărbat de 57 de ani, din orașul Corabia, a fost acroșat de către un tren, condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Slatina. În urma evenimentului, mecanicul de locomotivă a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Atât conducătorul auto, cât și mecanicul de locomotivă, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în cauză în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Articolul inițial: Ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată la ieșirea din stația de cale ferată Bălteni, din județul Olt, marți, 13 februarie 2024, în jurul orei 13:30, s-a produs lovirea uneia dintre cele două remorci ale unui camion de transport gunoi de trenul Regio 9266, anunță reprezentanții Companiei Naţională de Căi Ferate CFR SA. Mecanicul de locomotivă a fost rănit în urma coliziunii violente, iar o femeie a suferit un atac de panică.

„Din primele informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, mecanicul automotorului a fost rănit în urma impactului dintre automotor și remorcă, iar garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în stația Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate. Trenul Regio 9266, care circula pe relația Craiova – Pitești, va fi retras din circulație, iar călătorii vor fi preluați de următorul tren care circulă pe același traseu. Intervalul Bălteni – Potcoava, linie simplă, va fi redeschis după finalizarea cercetărilor organelor abilitate și retragerea automotorului avariat din linie curentă”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

La fața locului intervin mai multe echipaje de salvatori, cele mai multe fiind de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt.

„Este un accident feroviar în localitatea Bălteni, implicate un tren și un camion care transporta deșeuri menajere, o victimă rănită ușor. Acționează echipaje de la Detașamentul Slatina și Stația Scornicești. Persoana rănită, cu dureri lombare, este mecanicul de locomotivă. Șoferul camionului nu a necesitat îngrijiri medicale. Autovehiculul avea două remorci și a fost lovită cea de-a doua. În tren se aflau 50 de persoane. Pe lângă bărbatul rănit, mai este și o femeie, care a suferit atac de panică, ambele persoane fiind asistate medical la locul evenimentului. Mecanicul de locomotivă, în vârstă de 40 de ani, din Slatina, fără răni care să-i pună viața în pericol, a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Femeia asistată la locul evenimentului, cu atac de panică, a refuzat transportul la spital. Călătorii își vor continua deplasarea cu un autocar. Misiunea este în desfășurare”, a spus căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Potrivit reprezentantului CFR SA, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentului rutier din Gara Bălteni, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți