11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Viitori jandarmi, studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, în stagiu de practică la Jandarmeria Olt

- Advertisement -

Trei cursanți ai Facultății de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, studenți în anii I – III, desfășoară în perioada 12 februarie – 8 martie 2024 stagiul de practică prevăzut în programa de învățământ, la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gl.c.a. Constatin Dimitrescu” Olt.

Potrivit maiorului Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt, viitorii ofițeri sunt repartizaţi în structurile de ordine publică, de pază și protecție instituțională și de prevenire și combatere a faptelor antisociale ale unității fiind coordonați și îndrumați în toată perioada stagiului de către tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

„Stagiul de practică are caracter practic-aplicativ, principalele modalități de pregătire fiind însușirea modului de acțiune în cadrul elementelor de dispozitiv și participarea la diferite misiuni de ordine publică. Activitățile au ca scop consolidarea și transpunerea în practică a cunoștințelor teoretice asimilate, formarea și dezvoltarea deprinderilor practice, urmând ca la finalul perioadei, fiecare student să fie evaluat asupra modului de desfășurare a stagiului de practică”, a spus reprezentantul IJJ.

Sursa citată mai arată că repartizați ca să execute stagiul de practică la IJJ Olt, dar în perioada 5 februarie – 15 martie 2024, au fost și 16 elevi ai școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani și Fălticeni, aceștia fiind deja repartizați la structurile de pază și protecție instituțională din unitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți