18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Vâlceni reținuți după ce au furat țigări, alcool și bani dintr-un magazin alimentar din Stoenești. Polițiștii au descins la locuințele lor

- Advertisement -

UPDATE: Cei doi vâlceni reținuți pentru comiterea infracțiunii de furt calificat au fost prezentați magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea Parchetului și au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de aceștia, iar față de cel de-al treilea bărbat au emis mandat de arestare preventivă în lipsă.

Polițiștii desfășoară activități în vederea depistării vâlceanului și punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă.

Articol inițial: Polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut marți, 13 februarie 2024, doi bărbați din Vâlcea cercetați pentru furt calificat. Aceștia, împreună cu un al treilea bărbat pe care oamenii legii încă îl caută, sunt acuzați au furat țigări, alcool și bani dintr-un magazin alimentar din comuna Stoenești, prejudiciul creat fiind de 7.000 de lei. Pentru prinderea hoților oamenii legii au efectuat descinderi domiciliare la locuințele acestora.

Fapta a fost comisă în urmă cu aproape o lună și jumătate, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie.

„În fapt, la data de 5 ianuarie 2024, în jurul orei 08:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri din incinta unei societăți comerciale din comuna Stoenești. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2024, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din comuna Stoenești, iar din interior ar fi sustras bunuri în valoare de 7.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării persoanelor și dispunerii măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 48 de ani, din județul Vâlcea, bănuiți de comiterea faptei.

Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate la locuințele făptașilor, doi dintre ei fiind și reținuți. Cel de-al treilea este deocamdată de negăsit.

„Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 13 februarie 2024, polițiștii au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, la locuințele celor trei bărbați bănuiți de comiterea faptei. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri care privesc posibila activitate infracțională. În urma probatoriului administrat, în aceeași dată, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului Caracal, pe numele a doi bărbați a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Cu privire la cel de-al treilea bărbat, polițiștii desfășoară activități specifice pentru depistarea acestuia, întrucât se sustrage cercetărilor”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Activitățile oamenilor legii au fost efectuate cu sprijinul Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Operațiuni Speciale Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți