10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAS Olt a decontat, în ultimul an, tratamentele pentru zeci de olteni diagnosticați cu boli rare

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt a transmis joi, 15 februarie, că a decontat, anul trecut, prin Programul Național de Diagnostic și Tratament pentru Boli Rare tratamentele pentru 26 de asigurați din județ, diagnosticați cu boli rare. Programul s-a derulat prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, prin ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Caracal, precum și prin farmacii cu circuit deschis.

Suma alocată pentru tratarea acestor zeci de pacienți a fost de peste 7 milioane de lei.

„Din cei 26 de bolnavi tratați, șase au fost pacienți cu mucoviscidoză, trei copii și trei adulți, un bolnav cu fibroză pulmonară, opt bolnavi cu angioedem ereditar, șapte cu scleroză laterală amiotrofică, unul cu tirozinemie, un bolnav cu limfangiomatoză și doi pacienți cu atrofie musculară spinală. Din cei 7.029.010 lei alocați Programului Național de Diagnostic și Tratament pentru Boli Rare, cea mai mare sumă a revenit pentru tratarea pacienților cu mucoviscidoză, respectiv 3.733.650 lei.  Pentru tratarea pacienților cu angioedem ereditar s-a decontat suma de 1.588.960 lei, iar pentru tratamentul pacienților cu atrofie musculară s-a alocat suma de 1.411.140 lei”, se precizează într-un comunicat remis de CAS Olt.

Reprezentanții instituției sanitare au vorbit și despre costul mediu anual pentru tratamentul unui pacient care are o boală rară.

„Având în vedere numărul bolnavilor și sumele decontate pentru fiecare, a rezultat un cost mediu anual pentru tratamentul unui bolnav cu atrofie musculară spinală de 705.539 lei, pentru un adult cu mucoviscidoză 575.083 lei, pentru un copil cu mucoviscidoză de 475.851 lei, pentru un pacient cu angioedem ereditar 195.876 lei, pentru unul cu tirozinemie costul mediu anual este de 147.135 lei, iar pentru un pacient cu fibroză pulmonară idiopatică s-a înregistrat un cost mediu pe pacient de 111.029 lei”, au explicat angajații CAS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți