11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Președintele PNL Olt: „Dacă de votul meu ar depinde continuarea acestei alianţe vă garantez că această alianţă s-ar încheia ieri, nu astăzi”

- Advertisement -

A trecut săptămâna și sediul din municipiul Slatina al organizației județene a PNL Olt a fost joi, 15 februarie 2024, gazda unei noi conferințe de presă ai cărei amfitrioni au fost deputatul Gigel Știrbu, președintele filialei liberalilor olteni, și Mario De Mezzo, președintele Slatina. Au fost atinse mai multe subiecte, pe baza întrebărilor jurnaliștilor, printre ele și ce ar face președintele PNL Olt în cazul în care mai marii formațiunii politice ar propune la vot ieșirea de la guvernare, Știrbu spunând: „dacă de votul meu ar depinde continuarea acestei alianţe vă garantez că această alianţă s-ar încheia ieri, nu astăzi”.

„E o întrebare care pluteşte în aer, nu numai la conferinţa de presă (cea desfășurată la sediul PNL Olt n.r.), pluteşte în aer la toate întâlnirile noastre cu colegii din judeţ, cu colegii din regiune sau din ţară. (…) Această alianţă şi această coaliţie a fost făcută în interesul României, războiul la graniţă, criza energetică, criza economică postpandemie ş.a.m.d. E într-adevăr şi a fost o alianţă împotriva firii. Dacă vreţi să vă spun ce aş face eu, dacă de mine ar depinde, dacă de votul meu ar depinde continuarea acestei alianţe vă garantez că această alianţă s-ar încheia ieri, nu astăzi. Spre exemplu, (…) vă spun ce mi-au spus ieri (miercuri, 14 februarie n.r.) nişte colegi ai mei în sudul judeţului, într-o localitate în care am avut o şedinţă. Mi-au spus aşa: «domnu’ preşedinte, vă rugăm frumos, când vă întâlniţi cu domnul Ciolacu spuneţi-i să nu ne mai mărească salariile şi pensiile că nu mai putem trăi, să nu ne mai mărească salariile şi pensiile pentru că nu mai putem să supravieţuim, atât de mult s-au scumpit toate’ (…) Asta este situaţia pe care o simte românul în acest moment. După ce am văzut în ultima perioadă, după comportamentul PSD, e clar că PSD are un singur interes şi acela nu este bunăstarea românilor, interesul PSD în acest moment este stăpânirea României pentru următorii 10 ani. Acum fiecare are opţiunea sa electorală. Pentru asta în ’89 au murit oameni, pentru că noi să avem mai multe variante din care să alegem cea mai bună variantă. Dar în acest moment, prin tot ceea ce face PSD şi reprezentanţii săi la nivel central şi local nu face decât să împingă PNL în opoziţie. Ştiţi destul de bine că de fiecare dată când PNL a făcut o alianţă cu PSD eu am înghiţit acei ghimpi de fiecare dată şi ca mine sunt mulţi în PNL, dar am făcut-o pentru că la un moment dat România avea nevoie de stabilitate”, a declarat deputatul liberal oltean.

Parlamentarul Gigel Știrbu a mai spus că „în acest moment, prin tot ceea ce face, PSD, prin reprezentanţii săi de vârf, nu face decât să arate că în fața românilor au venit alte persoane cu aceleaşi metehne”.

„PSD este acelaşi de când a luat fiinţă, şi-a schimbat doar figurile cu care vine în faţa oamenilor, metehnele sunt aceleaşi. Deci, dacă ar fi după mine, dacă de mine ar depinde votul menţinerii acestei coaliţii, această coaliţie ar fi desfiinţată începând de ieri. Dacă în PNL şi în PNL aşa se tratează lucrurile, se va supune la vot continuarea acestei alianţe, eu am un singur vot, eu voi vota împotrivă indiferent cine va propune şi îmi va recomanda”, a explicat deputatul PNL de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți