11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Un tânăr de 27 de ani a murit după ce s-a aruncat în râul Olt, în zona Clubului Nautic și de Agrement din Slatina

- Advertisement -

Echipaje din cadrul ISU Olt, cu o autospecială pentru scafandri, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și ambarcațiune cu motor, au acționat în seara zilei de joi, 15 februarie 2024, în zona Clubului Nautic și de Agrement „Plaja Olt”, de la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, pentru căutarea unui bărbat înecat în râul Olt. Acesta și-a pierdut viața deși salvatorii l-au resuscitat aproape o oră și jumătate, undeva în jurul orei 20:40 fiind constatat decesul tânărului de 27 de ani, din orașul Piatra Olt.

„În sprijinul militarilor au acționat și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, una dintre acestea cu medic, iar cealaltă cu asistent. Căutările au fost începute pe luciul apei, fiind continuate cu ajutorul scafandrilor. Bărbatul a fost găsit la aproximativ cinci metri de mal, adâncimea apei fiind de circa trei metri. Pacientul a fost preluat de echipaje medicale, care au început imediat manevrele de resuscitare. La ora 20:40 pacientul a fost declarat decedat de medicul SAJ, fiind executate manevre de resuscitare aproximativ 90 de minute”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit unor surse, acesta a ajuns cu mașina la râul Olt, pe care a lăsat-o pe margine, apoi s-a aruncat în apă. Iar motivul pentru care a recurs la gestul extrem este faptul că ar fi pierdut mulți bani la păcănele, din acest motiv certându-se și cu părinții săi.

 

La locul tragediei s-au deplasat și echipaje de poliție care au efectuat cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care tânărul a murit. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 15 februarie 2024, în jurul orei 18:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană s-ar fi aruncat în râul Olt , în apropiere de «Plaja Olt», din municipiul Slatina. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina și mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Din primele verificări, polițiștii au stabilit identitatea persoanei, ca fiind un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din orașul Piatra Olt. Tânărul a fost identificat de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și a fost extras la mal, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical, fiind constatat decesul. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți