25.2 C
Slatina
sâmbătă,13 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul Chesnoiu declară că Știrbu i-a propus primul loc pe listele PNL Olt pentru Senat, după ce parlamentarul liberal a spus că social democratul face o politică de anii ’90

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a venit joi cu unele aspecte legate de propunerea pe care deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, președinte al organizației județene a formațiunii politice, i-a făcut-o atât lui, cât și lui Ion Doldurea, primarul PSD în funcție al municipiului Caracal. Dacă lui Chesnoiu deputatul liberal i-a propus primul loc pe listele PNL Olt pentru Senat, lui Doldurea, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la începutul lunii februarie, Știrbu i-a solicitat să candideze pentru un nou mandat din partea PNL Olt.

Declarația lui Adrian Chesnoiu, prim-vicepreședinte al PSD Caracal, vine după ce Gigel Știrbu, președinte PNL Olt, a declarat, într-o conferință de presă susținută joi la sediul partidului din Slatina, faptul că deputatul social democrat că face o politică de anii ’90.

„Nu voiam să îi răspund domnului deputat ‘Ăăăăăăă… Gigel Știrbu’ altfel decât în cadrul unei dezbateri publice în fața presei, împreună, nu de la distanță, în care să dezbatem principiile politice ale fiecăruia dintre noi, realizările fiecăruia pentru bine oltenilor și caracalenilor, valorile în care credem și pe care le promovăm, pentru că numai așa cetățenii își pot face o imagine cât mai corectă despre ce putem face fiecare pentru binele lor! Dar ținând cont de faptul că nu a acceptat provocarea pe care i-am lansat-o săptămâna trecută și azi (joi n.r.) a ales din nou mojicia atacului la persoană, a minciunii sfruntate și ipocriziei fără perdea, organizând o conferință de presă din care am dedus că singurul lucru cu care mă poate combate este acela că sunt suspectat că aș fi comis o infracțiune, mă simt obligat să fac următoarele precizări: La începutul lunii februarie 2024, domnul Gigel Știrbu s-a întâlnit cu domnul Ion Doldurea, primar al municipiului Caracal, căruia i-a propus să fie candidatul PNL, iar subsemnatul, Adrian Chesnoiu, să fiu locul 1 pe lista PNL Olt pentru Senat, la alegerile parlamentare din 2024! Bineînțeles că atât eu, cât și domnul Doldurea, am refuzat fără ezitare! Noi nu suntem fripturiști ci oameni politici implicați în a face bine oamenilor, comunității caracalene și oltene! Mă întreb oare, ca un temei de dublă personalitate, pentru domnul Știrbu la PSD sunt urmărit penal, iar la PNL – locul 1 la Senat nu mai sunt? Sau pentru domnul Știrbu contează doar interesul personal de a mai câștiga încă un mandat de deputat la Oltul pentru care a (nu) făcut atâtea?”, a declarat Chesnoiu, citat în comunicatul de presă remis.

De asemenea, deputatul PSD de Olt a ținut să spună că își va demonstra în instanță nevinovăția.

„În toată activitatea mea profesională și politică am fost sincer și deschis în informarea corectă a cetățenilor, pentru că eu cred că adevărul iese întotdeauna la suprafață. Am demisionat din funcția de ministru și am solicitat ridicarea imunității parlamentare tocmai pentru ca adevărul să iasă cât mai repede la suprafață. Vă spun încă o dată și lucrul acesta se va dovedi în instanța de judecată că nu am comis nici o infracțiune de instigare a folosirii unor date nedestinate publicității și nici de abuz în serviciu, și asta o voi dovedi în instanță, nicidecum la tribunalul politic condus de PNL Olt sau domnul deputat Știrbu! Atunci când asupra mea, în urmă cu doi ani, a fost ridicată o suspiciune asupra corectitudinii activității mele, am procedat cu onoare și demnitate, demisionând din funcție imediat, dorind ca toate aspectele ridicate să fie clarificate de urgență, alegând totodată să nu fac justiție televizată sau publică! (…) Eu nu am fost niciodată suspectat că am comis o infracțiune de corupție – trafic de influență așa cum a spus dumnealui (…), ci suspiciunile priveau o așa zisă instigare la folosirea de date nedestinate publicității prevăzută de Legea 78/2000! Totodată, aceste aspecte sunt importante pentru a atrage atenția asupra delațiunilor publice ale unui demnitar. (…) Josnic, foarte josnic, domnule Știrbu, dacă așa ați ales să faceți politică de vreme îndelungată, o politică a privilegiilor personale, a minciunilor sfruntate și a atacurilor la persoană! Eu voi continua să fac o altfel de politică, aceea a respectului pentru adevăr, pentru oameni și pentru binele comunității, a principiilor și valorilor în care cred și în care am fost educat! Și despre educație nu cred că are rost să discutăm… vor decide la finalul acestui an cetățenii din județul Olt, cei care vor decide cui dintre noi îi vor acorda încrederea lor! Ca să închei cu o parafrazare a unui coleg de-al dumneavoastră oare faceți toate aceste lucruri pentru că ați realizat că la PNL Olt ‘s-a rupt și hamul, dar a murit și calul?”, a subliniat parlamentarul oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți