15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Marele coregraf Nea Mărin, colaborare la câteva suite de dansuri populare cu Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” Slatina

- Advertisement -

După ce a mai colaborat cu Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” din municipiul Slatina pe vremea directorului coregraf Nichita Dragomira, marele coregraf Marin Barbu, cunoscut și sub numele Nea Mărin, a rămas prieten cu artiștii acestuia și iată că, pentru o bună perioadă de timp va colabora din nou cu ansamblul slătinean.

Surse din interiorul ansamblului spun că vedeta de televiziune Nea Mărin va colabora cu ansamblul din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt și al cărei director este Vivi Viorel Pintea, la câteva suite de dansuri populare noi, din mai multe zone ale țării, acestea urmând a fi puse în scenă în viitoarele spectacole ale dansatorilor de la „Doina Oltului”, care acum sunt coordonați de Siminel Buță.

O primă întâlnire a avut loc deja vineri, 16 februarie 2024, la Slatina, Marin Barbu întâlnindu-se nu doar cu dansatorii ansamblului, ci și cu vechiul său prieten Nichita Dragomira.

„Împreună cu noul nostru maestru coregraf, Nea Mărin. Doina Oltului!”, a postat una dintre dansatoarele ansamblului folcloric pe pagina sa de Facebook.

Romulus Prioteasa, om de cultură și apropiat al Ansamblului „Doina Oltului” Slatina, a ținut să marcheze și el întâlnirea dintre Nea Mărin și maestrul coregraf Nichita Dragomira, tot printr-o postare pe pagina de Facebook: „Doi titani ai dansului popular autentic – Nichita Dragomira și Marin Barbu (Nea Mărin). Cândva, aprigi rivali pe scenele țării, însă, de o viață, promotori ai culturii populare tradiționale în general și al dansului popular autentic, în special, pe scenele Lumii. Numitor comun: Călușul românesc!”.

Legat de noua colaborare a vorbit și Viorel Pintea, managerul CJCA Olt, implicit și al Ansamblului „Doina Oltului” Slatina, spunând: „Un sprijin valoros pentru jocul popular din județul Olt… Maestrul coregraf Marin Barbu!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți