12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Caracal anunță că până în noiembrie 2024 se vor reabilita termic 35 de blocuri din municipiu. Investiția se ridică la aproximativ 56,5 milioane de lei

- Advertisement -

Primăria municipiului Caracal a transmis luni, 19 februarie, că din această săptămână administrația publică locală s-au început lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective. Este vorba despre 35 de imobile, care ar urma să fie reabilitate termic până în luna noiembrie 2024, finanțarea investiției, care se ridică la aproape 56,5 milioane de lei, fiind făcută prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pe fațada primelor trei scări de bloc ce vor intra în reparații deja s-au montat schelele.

„Conform proiectului, până la sfârșitul lunii noiembrie se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri reunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 metri pătrați. Demararea lucrărilor a fost deja și au constat în montarea schelelor pe fațada primelor trei scări de bloc ce vor intra în reparații. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, care l-a avut alături pe deputatul PSD Adrian Chesnoiu la începerea proiectului de anvergură.

Lucrările care se vor realiza la cele 35 de blocuri constau în modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4; modernizarea elementelor de construcție vitrate; intervenție la instalațiile clădirii; modernizare planșeu peste subsol; refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii; repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite; lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă; uniformizarea parapetelor; construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți