12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Municipalitatea slătineană anunță inaugurarea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu” Slatina, din Cartierul Progresu’, prin organizarea unui concurs european de skate

- Advertisement -

Primăria derulează în prezent un proiect care vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’, municipiul Slatina, ce va avea cel mai mare skateparc din România, potrivit skaterului slătinean Marius Constantin, în suprafață de puțin peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea o alocă pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția, ce a fost demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului, urmând a fi inaugurată, cel mai probabil, în luna iunie a anului 2024.

Primăria Slatina și-a propus ca atunci să organizeze un spectacol în aer liber, dar și competiții sportive dedicate atât copiilor, cât și adulților. Ar putea avea loc cel mai mare concurs de skateboard cu participare internațională, a anunțat Emil Moț, primarul Slatinei.

„Proiectul de suflet este Baza Sportivă ‘Dumitru Dobrescu’. În vara asta, Ștrandul Progresul va fi gata. O să avem cea mai frumoasă pistă de skate, la nivel european. S-a făcut conform cerințelor, pentru cei care practică acest sport. Dacă tot făceam ceva de la zero, un parc, o bază sportivă, de ce să nu le oferim aceste facilități. În momentul în care facem deschiderea acestui parc, eu vreau să avem cel mai mare concurs european”, a declarat edilul.

Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand din cartierul slătinean, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se vor construi un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate park – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți