21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte”

- Advertisement -
Florin Barbu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii și Dezvolturii Rurale, a făcut marți o nouă postare pe pagina sa oficială de Facebook, spunând că vrea ca pe rafturile marilor lanțuri comerciale să fie cât mai multe produse originare din România, la prețuri corecte, pentru cei care le fabrică, dar și pentru consumatori.
Parlamentarul social democrat Barbu spune, totodată, că vrea ca produsele să fie și la un preț cât mai scăzut.
„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte, atât pentru cei care le produc cât și pentru cei care le consumă. Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor! Am ridicat astăzi (marți, 20 februarie n.r.), în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective. Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește”, a declarat deputatul PSD de Olt.
Iar ministrul Agriculturii a ținut să mai clarifice un aspect, și anume acela că nu a spus niciodată că vrea să elimine de pe piață alimentele ieftine.
„Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm! Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!”, a adăugat Florin Barbu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți