11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal, reabilitat termic printr-un proiect de peste 9,5 milioane lei

- Advertisement -

Administrația publică locală anunță că săptămâna aceasta s-au demarat lucrările de renovare a Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din municipiul Caracal, pentru creșterea eficienței energetice. Investiția se va realiza cu fonduri accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea acesteia ridicându-se la peste 9,5 milioane de lei.

„Prin proiectul ‘Creșterea eficienței energetice moderate la Liceul Tehnologic ‘Matei Basarab’ – săli de clasă și ateliere școală’, cu finanțare prin PNRR, vom realiza lucrări de: izolare a elementelor de construcție vertical opace; înlocuire a tâmplăriei aferente fațadelor; izolare termică a planșeului peste ultimul nivel; izolare termică a plăcii pe sol; intervenții asupra instalației de încălzire; intervenții asupra instalației de iluminat; refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite; uniformizare a parapetelor”, au transmis autoritățile.

Potrivit lui Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, „intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie primară, respectiv o reducere a nivelului anual specific al emisiilor de CO2, între 30% și 60%, contribuind la reducerea gazelor cu efect de seră și asigurând totodată o calitate arhitecturală crescută”.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.516.224,96 lei.

Primăria din Caracal a reușit, sub conducerea actualului edil, să depună și să primească validare pe proiecte menite să conducă la modernizarea și dezvoltarea orașului în valoare de peste 100 milioane de euro.

„Este o performanță de neegalat raportat la anii anteriori mandatului său. A fost un obiectiv asumat acum patru ani și care a fost deja depășit. Pentru comunitatea noastră, fondurile europene reprezintă o resursă importantă pentru implementarea unor proiecte de anvergură pentru dezvoltarea orașului și, implicit, pentru creșterea confortului cetățenilor”, a spus și deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, prezent alături de primarul Ion Doldurea, la demararea lucrărilor de la Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți