24.1 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

În alte trei zone din Slatina s-au montat semafoare cu buton

- Advertisement -

Dacă acum doi ani în cinci zone cu treceri de pietoni din municipiul Slatina au fost montate primele semafoare cu buton, unde traficul era foarte aglomerat pentru conducătorii auto, iar pietonii puteau fi în orice moment în primejdie, iată că în ultima perioadă s-au instalat semafoare cu buton în alte trei zone ale urbei. Totul s-a întâmplat la cerința slătinenilor, noile semafoare fiind montate în apropierea Colegiului Național „Ion Minulescu”, Casa de Cultură a Tineretului și în zona industrială de la intrarea în Slatina dinspre Brebeni, unde în ultimul timp au fost multe accidente rutiere, iar victime au fost pietoni. La ora actuală, 11 semafoare sunt instalate în urbe.  

„Încercăm în fiecare an să identificăm noi zone pentru a amplasa aceste semafoare cu buton. Acum, am montat deja la Liceul Minulescu, pe strada Basarabilor, unde era o trecere de pietoni destul de problematică, ceea ce determina ca dimineața, în special, să producă numeroase ambuteiaje, pe Ecaterina Teodoroiu, undeva în zona bisericii, aproape de giratoriul Tineretului, și în zona industrială, între TMK și Pirelli”, a decklarat Daniel Murguleț, șef serviciu în cadrul Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public a Primăriei Slatina, echipele de muncitori ale acestei instituții ocupându-se de lucrări.

Între timp, în municipiu, se lucrează de zor și la noile semafoare inteligente. Proiectul este implementat cu finanțare europeană prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, valoarea investiției, prin care vechile semafoare sunt înlocuite cu un sistem pe sensori de trafic în asfalt, fiind de peste 12 milioane de lei.

„În ceea ce priveşte proiectul de semaforizare inteligentă, am început montarea stâlpilor. Se aşteaptă partea de soft. Într-o lună ar trebui să finalizăm cu semafoarele inteligente. Acesta este alt proiect cu finanţare europeană”, a declarat Emil Moţ, primarul Slatinei, în cadrul conferinței de presă în care a prezentat bugetul alocat în acest an pentru investiții.

Sursă foto: Captură video PTV Oltenia

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți