21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Biblioteca municipală din Caracal, restaurată şi dotată printr-un proiect cu fonduri europene

- Advertisement -

Biblioteca municipală din Caracal, ce funcţionează într-o clădire de patrimoniu datând din 1906, a fost complet restaurată şi echipată printr-un proiect cu fonduri europene, potrivit primarului municipiului, Ion Doldurea.

Edilul a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că restaurarea, consolidarea, echiparea şi dotarea Bibliotecii „Virgil Carianopol” din Caracal au fost realizate printr-un proiect în valoare de 10,5 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional, lucările fiind începute în anul 2019 şi încheiate anul trecut, iar în luna martie va avea loc recepţia lor.

„Lucrările au fost terminate şi în luna martie este programată recepţia lor. Acum se amenajează spaţiile nou create. Curtea interioară este deja acoperită, mobilierul este pe poziţie”, a precizat Ion Doldurea.

Clădirea Bibliotecii municipale Caracal, monument istoric arhitectural de clasă B, având o suprafaţă de aproape 2.400 metri pătraţi, a fost complet restaurată şi consolidată, totodată fiind create spaţii noi pentru activităţi culturale, cum este acoperirea curţii interioare ce va putea găzdui diferite activităţi din sfera culturală, inclusiv spectacole. Au fost realizate şi o sală multimedia cu echipamente specifice, precum şi o ludotecă şi o sală de conservare.

Totodată, Biblioteca municipală Caracal va fi introdusă în circuitul turistic, alături de alte obiective culturale şi istorice din localitate, recent restaurate sau în curs de restaurare, cum sunt Muzeul Hagiescu Mirişte, Muzeul Romanaţiului, Casa Memorială Iancu Jianu etc.

Prin acelaşi proiect, biblioteca din Caracal a fost dotată cu echipamente şi mobilier în valoare de 2,1 milioane lei şi a fost digitalizată.

Biblioteca din Caracal funcţionează din anul 2004 într-o clădire de patrimoniu construită de Creditul Agricol Caracal în anul 1906, imobilul găzduind apoi Administraţia Financiară şi într-o perioadă Judecătoria.

Instituţia are mai multe secţii de împrumut şi lectură, reţea Biblionet, deţine circa 60.000 de volume şi are aproximativ 10.000 de cititori anual.

Sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți