12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Emil Moț, discuții cu locuitorii de pe câteva străzi din Slatina care vor fi asfaltate în acest an. Pe două dintre ele se va crea sens dublu pentru a facilita accesul mașinilor de salvatori

- Advertisement -

Investiții majore vor avea loc în anul 2024 pe mai multe străzi importante din municipiul Slatina, despre acestea Emil Moț, primarul urbei, și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, discutând cu locuitorii din zonă. Două artere rutiere urmează a fi asfaltate, însă proiectele pentru modernizarea acestora, și nu numai, nu se opresc aici.

Cetățenii de pe străzile Profesor Mircea Botez și Regele Ferdinand și-au dat acordul lor de a dona Primăriei municipiului Slatina suprafața de teren din fața proprietăților, acest lucru ajutând la crearea unui sens dublu de mers ce va facilita accesul autospecialelor de salvatori în cazul producerii unui eveniment neplăcut.

„Împreună cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, am purtat discuții cu locuitorii străzilor Prof. Mircea Botez, Regele Ferdinand și Dealul Viilor. Astfel, am anunțat semnarea contractelor de asfaltare pentru străzile Prof. Mircea Botez și Regele Ferdinand, proiectele tehnice fiind deja demarate. Le mulțumesc locuitorilor pentru acordul lor de a dona către Primăria municipiului Slatina suprafața de teren din fața proprietăților, înțelegând că acest gest va permite asfaltarea străzilor cu circulație în sens dublu, facilitând accesul pentru mașinile de pompieri, ambulanțe și alte vehicule de intervenție în situații de urgență”, a declarat Emil Moț, edilul Slatinei.

Sursa citată a mai menționat că s-a cerut identificarea unei soluții pentru accesul din strada Dealul Viilor pe strada Profesor Mircea Botez, pentru a asigura un trafic fluid.

Strada Dealul Viilor va fi și aceasta asfaltată, iar sistemul de iluminat public pe aceeași arteră, dar și pe strada Regele Ferdinand va fi extins.

Lucrările sunt incluse pe lista de investiții a Primăriei Slatina de anul acesta, a adăugat Emil Moț: „În plus, locuitorilor li s-a recomandat să urgenteze amenajarea branșamentelor la rețelele de utilități și s-a hotărât întocmirea studiului de fezabilitate pentru asfaltarea străzii Dealul Viilor, precum și extinderea sistemului de iluminat public pe străzile Regele Ferdinand și Dealul Viilor, incluse deja în lista de investiții pentru 2024”.

Majoritatea acestor lucrări urmează a fi realizate de angajații Direcției de Administrarea Străzilor și Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți