23.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au consumat alcool înainte de a se urca la volan

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au constatat, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de trei infracțiuni rutiere, conducătorii auto alegându-se cu dosare penale ca urmare a faptelor comise. Concret, aceștia au fost depistați într-o stare avansată de ebrietate la volanul autoturismelor pe care le conduceau pe diferite drumuri publice care tranzitează județul.

Astfel, vineri, 23 februarie 2024, în jurul orei 21:45, polițiștii Secției de Poliției Rurală 10 Vișina au oprit pentru control, pe strada Mircea cel Bătrân, din comuna olteană Obârșia, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,79 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cursul aceleiași zile, dar în jurul orei 23:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Magazinului, din comuna Gârcov, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Și acesta era băut.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,55 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Tot pe 23 februarie, însă în jurul orei 23:10, polițiștii Secției de Poliției Rurală 4 Coteana au oprit pentru control, pe strada Oltenilor, din comuna Vâlcele, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitate.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii rutieri l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,62 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Cei trei conducători auto au fost conduși la spital, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate aceste situații oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți