13.1 C
Slatina
joi,9 mai,2024

Ultimele Articole

Pompierii din cadrul ISU Olt marchează „Săptămâna Protecției Civile” prin organizarea Zilei Porților Deschise în toate subunitățile din județ. Pe 28 februarie are loc și exercițiul de alarmare publică Miercurea Sirenelor

- Advertisement -

An de an, pe 28 februarie 2024, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România. Iar conceptul de protecție civilă a evoluat de-a lungul timpului de la apărarea pasivă la apărarea civilă, iar în anul 1994 a apărut denumirea oficială de Protecție Civilă. Și cum ziua pică în această săptămână, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt organizează în perioada imediat următoare mai multe activități. Printre ele Ziua Porților Deschise în subunitățile de pompieri din județ, la solicitarea unităților școlare desfășurându-se acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor.

„De la înființare până în prezent, protecția civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor. Pentru a marca ‘Săptămâna Protecției Civile’, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Matei Basarab’ al judeţului Olt organizează o serie de activități în cadrul evenimentului. În perioada 26 februarie – 4 martie, la sediul ISU Olt, precum și la sediile subunităților de intervenție din județ, se organizează Zilele Porţilor Deschise, în intervalul orar 11:30 – 13:30. De asemenea, zilnic, la solicitarea unităților de învățământ, se vor desfășura acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare în situații de urgență”, a declarat sergent major Alina Oprea, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Sursa citată mai arată că, miercuri, 28 februarie, la sediul ISU Olt, va avea loc o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile în cadrul căreia se va prezenta un scurt bilanț al activităților desfășurate în anul 2023, principalele repere din activitatea SMURD Olt, la 15 ani de la înființare și vor avea loc avansări în grad.

În aceeași zi, dar începând cu ora 10:00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică Miercurea Sirenelor, pentru verificarea funcționării sirenelor.

Totodată, se organizează puncte de informare preventivă, de cadrele Inspecţiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, în data de 2 martie, și în Parcul Constantin Poroineanu din municipiul Caracal, în data de 3 martie.

Va mai fi organizată și „Zilei educației preventive în lăcașurile de cult”, iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor fi angrenate în desfășurarea unor activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți