16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă o persoană din județ a murit din cauza gripei

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au continuat să supravegheze cazurile de gripă, viroze și pneumonii, pentru sezonul rece 2023 – 2024, înregistrate în rândul oltenilor. Dacă până acum sunt 734 persoane din județ diagnosticate cu gripă sezonieră, în ultima săptămână a fost confirmat și un alt deces din cauza acestei boli.

Este al șaselea caz de deces prin gripă al unui oltean, o femeie de 84 de ani, nevaccinată antigripal, confirmată pozitiv la virusul gripa de tip A. Pacienta a murit miercuri, 21 februarie, avea comorbidități – hipertensiune arterială, obezitate și insuficiență cardiacă și a primit tratament antiviral – Tamiflu.

Potrivit datelor DSP, în săptămâna 19 – 25 februarie, în județ s-au înregistrat 793 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 43 de internări, 363 cazuri de pneumonii, cu 80 internări, și 46 cazuri de gripă, din care 43 sunt confirmate prin teste rapide și cazul de deces al femeii.

„Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi din județ, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În sezonul rece 2023 – 2024 s-au înregistrat șase decese prin gripă, trei fiind confirmate cu virusul gripal AH1, iar trei au fost confirmate cu virusul gripal tip A, nesubtipat”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP.

Iar de la 1 octombrie 2023 și până pe 25 februarie 2024, în județul Olt au fost 734 cazuri de gripă, din care 100 prin metoda RT- PCR – 67 pentru virusul gripal tip A, nesubtipat, din care două decese; nouă cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H3, 20 cu virusul gripal tip A, subtip H1 pdm 09, din care trei decese; două cazuri cu dublă infecție cu virusul gripal tip A, subtip H1, și tip A, subtip H3; două cazuri cu virusul gripal tip B.

Alți 634 de olteni au fost confirmați cu gripă prin teste antigenice rapide, din care 633 confirmate pentru virusul gripal tip A și unul pentru virusul gripal tip B.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți