13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Fără permis auto și băut, un tânăr din Brastavățu a fost urmărit de echipajul polițiștilor prin comună. A provocat și un accident, intrând cu mașina într-un pom și răsturnându-se

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Vișina, în timp ce desfășurau activități specifice în noaptea de 28 spre 29 februarie, în jurul orei 00:20, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 544, în comuna Brastavățu. Cel care se afla la volan nu a oprit și a plecat în trombă, oamenii legii fiind nevoiți să plece cu echipajul în urmărirea sa. Mai mult chiar acesta a provocat și un accident de circulație, lovind cu mașina pe care o conducea un pom și răsturnându-se.

Oamenii legii au constatat că tânărul nu avea nici permis auto, era și în stare de ebrietate, iar unele documente ale autoturismului erau expirate.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până când conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu un pom, ulterior răsturnându-se. În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, iar la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Brastavățu. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,35 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul avea inspectia tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă auto valabilă”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

 

Sursă foto: Martor

Pentru abaterile săvârșite, tânărul a fost amendat cu 2.970 de lei, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate în cauză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți