17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Florin Cârstea de la AUR a trecut la PSD și va fi candidatul la Primăria Brebeni. Ce spune președintele Marius Oprescu despre acest lucru, dar și despre candidaturile social democraților la alegeri

- Advertisement -

Echipa Partidului Social Democrat Olt continuă să se mărească, la această formațiune politică trecând tot mai mulți politicieni de la nivelul județului. Membru marcant al Filialei Olt a Alianței pentru Unirea Românilor și făcând parte din echipa de coordonare a partidului la nivelul județului, Florin Cârstea, polițist pensionar, este acum membru PSD Olt. Și chiar va candida din partea formațiunii politice la fotoliul de primar al comunei Brebeni. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a organizației județene, înainte cu puțin timp confirmând acest lucru și Marius Oprescu, președintele PSD și președintele Consiliului Județean Olt, la finalul ședinței ordinare de la sfârșitul lunii februarie.

„Născut și crescut în Brebeni, de profesie jurist și om al legii, Florin Cârstea aduce cu el nu doar experiență, ci și o viziune clară și abilități profesionale necesare pentru a continua drumul dezvoltării. Am ales să îl susținem, având în vedere potențialul său de a transforma comuna Brebeni într-o localitate modernă, cu oportunități reale pentru locuitori”, se arată pe pagina de Facebook a PSD Olt.

Marius Oprescu a vorbit inclusiv despre candidatura sa pentru un nou mandat la șefia CJ Olt, după ce a condus cea mai importantă instituție administrativă din județ în ultimele două mandate, adică opt ani.

„Dacă mă susțin colegii, eu voi candida la această funcție. Așa cum știți, de-a lungul timpului, au fost discuții că aș pleca la București sau nu. M-am hotărât, dacă am susținerea colegilor, să mai candidez pentru un mandat la președinția Consiliului Județean Olt”, a declarat Oprescu.

Președintele PSD Olt a fost întrebat de jurnaliști cum va gestiona formațiunea politică, împreună cu cei de la Partidul Național Liberal, alegerile din data de 9 iunie.

„Cu siguranță, dacă vorbim de județul Olt, gestionarea acestor alegeri chiar dacă la nivel național suntem pe o listă comună, o vom gestiona separat, n-ai cu cine să vorbești în partea cealaltă. Nu există așa ceva (candidați comuni n.r.), la locale nici nu s-a stabilit acest lucru, dar, bineînțeles, conducerea centrală, atunci când au stabilit în cadrul Coaliției de a merge pe liste comune la Europarlamentare au spus că organizațiile județene care cred că se pot înțelege au posibilitatea să meargă pe liste comune. La județul Olt nu este cazul. Despre candidații PSD la europarlamentare nu știu exact, undeva la începutul lunii aprilie cu siguranță această listă va fi validată”, a spus președintele PSD Olt.

Acesta a adus în discuție și trecerea la PSD a lui Cârstea de la Brebeni, dar și despre anunțul făcut de social democratul George Brânaru că a fost cooptat în echipa PNL Olt. Totodată, Marius Oprescu a vorbit și cine ar fi candidații social democrați din unele comune ale județului, dar și șansele altora în unele orașe, cum ar fi Scornicești.

„Cârstea de la AUR a trecut la noi astăzi (joi, 29 februarie n.r.) urmează să anunțăm și noi pe Facebook. Va candida la Brebeni din partea noastră, la primărie. Avem candidați pentru toate comunele. Noi încercăm să maximizăm scorul și încercăm anumiți candidați care nu pot obține rezultate bune, adică să câștige primăria, să-i schimbăm, și să-i înlocuim cu unii care sunt în stare să câștige primăria. La Traian, până nu fac anunțul oficial, nu pot să vă spun altceva. (…) La noi, la PSD, așa cum v-am obișnuit în ultimii ani de zile, ușa partidului este deschisă pentru oameni care vor să vină alături de noi. Bineînțeles, cum am spus-o de fiecare dată, nu toată lumea a corespuns. Așa cum au venit unii dintre ei, au și plecat. Să știți că marea majoritate s-a integrat în echipă și în momentul de față sunt oameni care au venit alături de noi care sunt membri de bază și de vază ai echipei social-democrate. La Scornicești, Brânaru, urma ca în ședința imediat următoare trecerii lui să fie dat afară din organizație și retras sprijinul politic din consiliul local. El de asta a plecat, știind informațiile, l-am anunțat dinainte ce urmează să se întâmple și a zis că face el trecerea. N-a făcut nicio trecere, urma să fie dat afară. Despre șansele lui Ionuț Pârvu, candidatul PSD la Primăria Scornicești, am spus-o public, pentru că nu pot să dau exact detaliile din sondajele pe care le facem, pentru că n-ar fi corect pentru noi, pentru că nu sunt ieftine acele sondaje, le plătim din cadrul organizației partidului și atunci încercăm să ținem informațiile pentru noi, să beneficiem de ele. Dar în momentul de față sau în momentul respectiv, că vorbim la începutul lunii noiembrie, erau umăr la umăr, iar partidul avea 10 procente peste PNL acolo, iar candidații erau umăr la umăr. La Bărăști Ionuț Roșianu este candidatul nostru încă de anul trecut, am fost acolo, am ținut ședință și l-am lansat oficial, a fost și public în presă. La Rotunda, bineînțeles, am făcut alegeri de organizații acolo, iar președinte este viitorul nostru candidat, nu știu exact pe dinafară numele complet. În comuna Ianca, nu există semn al întrebării”, a explicat președintele PSD Olt.

Între timp situația s-a clarificat și la Traian, Marian Negrilă fiind candidatul PSD la primărie, fost edil al comunei care era liberal. Așadar, formațiunea politică nu merge la alegerile locale pe mâna actualului primar Ilie Crîmu care a fost pe lista social democraților la alegerile din 2020 și a câștigat.

„Experiența sa administrativă, acumulată în cele patru mandate ca primar, validează alegerea noastră pentru dezvoltarea comunei Traian. Marian Negrilă și-a exprimat angajamentul față de echipa PSD Olt, adoptând o abordare bazată pe dialog, echilibru și, mai presus de toate, pe viziunea pentru viitorul comunei Traian”, arată PSD.

Oprescu a vorbit și despre alte sondaje făcute la nivelul tuturor localităților din Olt: „Noi facem sondaje prin toate localitățile, inclusiv din mediul rural, ca să știm cum stăm. Asta nu înseamnă că dacă ne ducem într-o localitate să facem sondaj, acea localitate există riscul ca ea să fie pierdută. Nu, facem sondaje să ne măsurăm, să știm exact, pe studii sociologice, cum stăm și unde trebuie să accelerăm și ce trebuie să facem. Dacă la PSD rămâne aceeași structură, așa cum v-am spus-o de fiecare dată, nu-mi place… Dacă mă duc într-o zonă pot să risc să fiu arogant și nu fac treaba aceasta niciodată. Noi încercăm să obținem rezultate foarte bune, suntem organizați foarte bine, dar rezultatul final pe care noi îl obținem este meritul oltenilor care au în continuare încredere în noi și ne votează de fiecare dată. N-aș putea să spun dinainte ce rezultate obținem, chiar dacă ele, la un moment dat, din toate studiile sociologice pe care noi le facem, se întrevăd”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți