20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 20.000 de pacienți cu diabet din județ au avut anul trecut tratamentul decontat de CAS Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt au transmis joi, 29 februarie 2024, că anul trecut, în județ, au fost tratați peste 20.000 de pacienți cu diabet, mai precis 20.071 de pacienți, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul 2022. Iar suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei.

Potrivit unui comunicat remis de CAS Olt, în cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, 15 pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulină, iar pentru 52 de pacienți beneficiari de sisteme de monitorizare glicemică continuă au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemică continuă.

„Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemică continuă, au fost de 477.066 lei. Tot în cadrul Programului national de diabet s-a finanțat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Suma alocată pentru efectuarea acestei analize a fost de 46.670 lei”, au transmis reprezentanții instituției sanitare.

Sursa citată mai arată că beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate, cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecțiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți