23.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au condus pe două șosele din Olt, fără permis auto și în stare avansată de ebrietate

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au constatat în ultimele 24 de ore două infracțiuni rutiere pe drumurile publice care tranzitează județul, acestea fiind comise de șoferi din Vulturești și Verguleasa.

Unul dintre ei conducea un autoturism având permisul auto suspendat.

„La data de 28 februarie 2024, în jurul orei 13:10, polițiștii Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Național 67 B, în comuna Vulturești, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce suspendat”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii au întocmit pe numele tânărului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Celălalt conducător auto s-a ales cu dosar penal după ce a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

„La data de 28 februarie 2024, în jurul orei 22:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 703 D, în comuna Verguleasa, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,03 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pe numele șoferului, polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți