18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

CMJ Olt recrutează tineri din județ care vor să urmeze cursurile unei instituții de învățământ superior militar. Aproape 500 de locuri disponibile pentru anul școlar 2024 – 2025

- Advertisement -

Ministerul Apărării Naționale desfășoară în această perioadă, prin Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, activități de recrutare a tinerilor din județ, băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Sunt aproximativ 500 de locuri disponibile în nu mai puțin de opt instituții școlare.

„Pentru anul de învăţământ 2024 – 2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor, băieţi şi fete, din municipiul Slatina şi judeţul Olt, cu o ofertă educaţională generoasă: 492 locuri pentru învățământul superior militar, alcătuit din opt instituții, astfel Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București – 43 locuri; Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 73 locuri; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov – 26 locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța – 10 locuri; Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București – 212 locuri; Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București – 16 locuri; Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București – 67 locuri; Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Tg.Mureș – 45 locuri”, a spus maior Daniel Bărbulescu, purtător de cuvânt al CMJ Olt.

Potrivit aceleiași surse, se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a și care au vârsta până în 26 de ani/24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniți în cursul acestui an.

Termenul limită pentru înscrierea candidaților, prin completarea unor formulare obținute de la Biroul Informare Recrutare al CMJ Olt, este 31 mai 2024.

Susținerea probelor de selecție în Centrul Zonal de Selecție și Orientare „Avram Iancu” din Alba Iulia, în perioada 4 martie – 14 iunie 2024, care constau în: probe fizice – prima zi; probe psihologice – ziua a doua; interviul de evaluare final – ziua a doua, iar vizita medicală o fac doar candidații care au fost admiși la probele de selecție, în cadrul Spitalului Militar din Craiova, în perioada 11 martie – 21 iunie 2024.

Finalizarea dosarelor la Biroul Informare Recrutare al CMJ Olt este până pe data de 28 iunie.

„Învățământul militar este învățământ de stat, vocațional, gratuit, parte integrantă a sistemului național de învățământ. Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidență la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt; susținerea probelor de selecție (evaluarea psihologică și de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Alba Iulia; definitivarea dosarului de candidat, la sediul BIR al CMJ Olt; participarea la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară – Spitalul Militar Craiova”, a adăugat Bărbulescu.

Sursa citată mai arată că pe toată durata pregătirii în instituțiile prezentate se oferă gratuit școlarizare, cazare, echipament, hrană și asistență medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare și multe alte facilități. Activitățile școlare, dar și cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiții de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar și perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Pentru candidații domiciliați în județul Olt, activitatea de recrutare se desfășoară la sediul Biroului InformarebRecrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 08.30 – 16.30, marți între orele 10.30 – 18.30, iar informații suplimentare se pot obține la telefoanele BIR – 0249.412.031 sau Ofițer de Serviciu pe Unitate – 0249.431.255, 0249.437.173. Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți