13.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 5.300 de elevi, cadre didactice și nedidactice din 36 de instituții școlare oltene, învățați cum să acorde primul ajutor într-o săptămână

- Advertisement -

Ziua Protecției Civile din România de sărbătorește, în fiecare an, la 28 februarie. IAr conceptul de protecție civilă a evoluat de-a lungul timpului de la apărarea pasivă la apărarea civilă, iar în anul 1994 a apărut denumirea oficială de protecție civilă. De la înființare până în prezent, protecția civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a vrut să celebreze această zi prin evenimente mai aparte, iar timp de o săptămână, zilnic, au fost organizate fel și fel de evenimente. Dacă subunitățile ISU din județ au avut „Porți deschise”, fiind vizitate de peste 3.000 de elevi și profesori, în 36 de instituții școlare oltene au avut loc lecții practice privind modalitatea de acordare a primului ajutor în caz de urgență, iar numărul participanților a fost de peste 5.300.

„Pentru a marca «Săptămâna Protecției Civile», Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Matei Basarab» al judeţului Olt a organizat o serie de activități, în perioada 26 februarie – 4 martie. În fiecare zi, la sediul ISU Olt, precum și la sediile subunităților de intervenție, au fost organizate «Porți deschise», la acestea fiind prezenți peste 3.000 de elevi și cadre didactice. De asemenea, s-au desfășurat lecții practice de instruire privind modul de comportare în situații de urgență și tehnici de acordare a primului ajutor medical, la 36 de unități de învățământ din județ, fiind instruiți peste 5.300 de elevi, cadre didactice și nedidactice. În data de 28 februarie, a avut loc o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile și sărbătoririi a 15 ani de la înființarea SMURD Olt. În cadrul evenimentului au fost avansați în grad cinci pompieri care s-au remarcat în activitatea desfășurată și au primit diplome aniversare asistentul medical SMURD Olt și paramedicii cu cele mai multe intervenții de la nivelul celor șapte sububnități. Tot în data de 28 februarie, începând cu ora 10:00, a avut loc exercițiul de alarmare publică «Miercurea Sirenelor», pentru verificarea funcționării sirenelor de pe întreg teritoriul național”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Săptămâna Protecției Civile a continuat și în zilele de 2 și 3 martie, când au fost organizate puncte de informare preventivă, lecții de prim ajutor și prezentare de tehnică de intervenție, de către cadrele Centrului Operațional, Inspecţiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, cu sprijinul subunităților din Slatina și Caracal, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina și în Parcul Constantin Poroineanu din municipiul Caracal. Duminică, 3 martie, s-a desfășurat „Ziua educației preventive în lăcașurile de cult”, iar pe parcursul întregii săptămâni trecute, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județ au fost angrenate în desfășurarea unor activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți