12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de elevi au absentat și la simularea probei scrise de matematică sau istorie a Bacalaureatului

- Advertisement -

Simularea examenului național de Bacalaureat a continuat marți, 5 martie, cu proba scrisă obligatorie a profilului – matematică și istorie, în județ aceasta trebuind să fie susținută de 3.280 de elevi de la clasele a XII-a, învățământ de zi, și a XIII-a, seral/frecvență redusă. Însă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, au fost din nou peste o mie de absenți, mai precis 1.183, din care 988 sunt doar cei de la seral, având în vedere că aceștia nu s-au prezentat la simulare ținând cont că au serviciu.

În județul Olt sunt 25 de centre de examen în licee și colegii, iar miercuri, 6 martie, simularea BAC-ului continuă cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării – fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, rezultatele urmând a fi aflate pe 15 martie 2024.

Potrivit Ministerului Educației, evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate și la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Obiectivul urmărit al acestor simulări este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens, anunță Ministerul Educației.

Notele obținute nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

În vară, examenul național de Bacalaureat va debuta pe 17 iunie cu evaluarea competențelor, pentru ca pe 1 iulie să înceapă și probele scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți