13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 83 de ani, din Fălcoiu, mort după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii l-au găsit cu arsuri pe tot corpul

- Advertisement -

Tragedie în noaptea de miercuri spre joi în comuna Fălcoiu. Un bărbat, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit fără suflare de pompierii olteni după ce casa i-a luat foc, incendiul izbucnind, cel mai probabil, din cauza unei lumânări lăsată nesupravegheate.

Pentru gestionarea nefericitului eveniment la fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Caracal și Gărzii Osica de Sus.

Proprietarul locuinței și-a pierdut viața, fiind găsit cu arsuri pe tot corpul.

„La sosirea primelor echipaje, casa ardea generalizat. După asigurarea accesului în locuință, pompierii l-au găsit pe proprietar decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, casa, cu suprafața de aproximativ 50 de metri pătrați, fiind afectată în proporție de 80 la sută”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii îi sfătuiesc pe olteni să țină cont de următoarele recomandări: asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte; nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea; amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură; nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele; stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta; nu adormiţi cu lumânările aprinse.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți