19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt recrutează din nou voluntari în cadrul campaniei „Salvator din pasiune”

- Advertisement -

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au transmis miercuri, 6 martie 2024, că în această perioadă organizează înscrieri pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”.

Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt, spune că până vineri, 15 martie, ISU așteaptă pentru înscriere noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor.

„Candidații care au depus deja cererile de înscriere mai au timp până în data de 22 martie să depună dosarele. Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 23 martie 2024”, a spus reprezentantul ISU Olt.

Potrivit sursei citate, candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții: are vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; este apt din punct de vedere medical; nu a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție; nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență; nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență; nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

„Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7. Cetățenii dornici de colaborare cu profesioniștii în situații de urgență vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție”, a adăugat căpitanul Băsășteanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți