19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a înregistrat și al șaptelea deces al unui oltean confirmat cu gripă

- Advertisement -

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt continuă să supravegheze cazurile de gripă, viroze și pneumonii, pentru sezonul rece 2023 – 2024, toți furnizorii de servicii medicale din județ furnizând săptămânal datele înregistrate de-a lungul ultimelor șapte zile. Iar cifrele oficiale arată că, în perioada 26 februarie – 3 martie încă un oltean a murit din cauza gripei, iar până la această dată numărul oltenilor care au primit acest diagnostic a ajuns la peste 760.

Au fost și peste 1.200 de cazuri de viroze și pneumonii înregistrate, peste 120 dintre olteni fiind internați și în spitalele din județul Olt pentru a primi tratament de specialitate.

„În ultima săptămână, în județ s-au înregistrat 831 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 44 de internări, 403 cazuri de pneumonii, cu 79 de internări, și 33 cazuri de gripă confirmate, din care 31 prin teste rapide, dar și un deces. Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

În acest sezon rece au fost și șapte persoane care au murit din cauza gripei, trei cazuri fiind confirmate cu virus gripal AH1, iar patru cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A, nesubtipate.

Decesul ultimului oltean a fost înregistrat pe parcursul ultimei săptămâni.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 67 de ani, din mediul urban, care a murit în data de 28 februarie. Pacienta era nevaccinată antigripal, cu comorbidități, primind tratament antiviral, rezultatul fiind pozitiv la virusul de tip A.

Din prima zi a lunii octombrie 2023 și până pe 3 martie 2024 au fost în total 767 de olteni confirmați cu gripă, din care 102 prin metoda RT- PCR -;69 pentru virusul gripal tip A, nesubtipat, din care patru decese; nouă cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H3, 20 cu virusul gripal tip A, subtip H1 pdm 09, din care trei decese; două cazuri cu dublă infecție cu virusul gripal tip A, subtip H1, și tip A, subtip H3; două cazuri cu virusul gripal tip B.

Alți 665 de olteni au fost confirmați cu gripă prin teste antigenice rapide, din care 664 confirmate pentru virusul gripal tip A și unul pentru virusul gripal tip B.

FOTO: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți