21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt anunță că spațiile medicale din pavilionul central al Spitalului Slatina se reabilitează și relochează printr-un nou proiect. Investiția se ridică la 43 de milioane lei

- Advertisement -

Consilierii județeni s-au întrunit vineri, 8 martie 2024, într-o ședință extraordinară de îndată, aceasta desfășurându-se în Sala Europa a Consiliului Județean Olt. În cadrul acestei ședințe s-au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și relocare spații medicale din pavilionul central al Spitalului Județean de Urgență Slatina”.

Proiectul are o valoare de 43 de milioane de lei, fiind realizat prin Compania Națională de Investiții.

„Este vorba despre reabilitarea și modernizarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un proiect început în urmă cu câțiva ani de zile, care din păcate s-a blocat la Compania Națională de Investiții. La vremea respectivă el a fost licitat, a câștigat o firmă, ulterior s-au dus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru obținerea autorizației de incendiu, iar ISU le-a adus o serie de modificări pe proiect care au însemnat, undeva la 50% din valoarea proiectului inițial, creșteri de preț. Și atunci constructorul a renunțat la acel contract. A fost reactualizat Studiul de Fezabilitate, iată, a reieșit noua sumă care va însemna reabilitarea pavilionului și corpului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Vorbim de o sumă de 43 milioane lei și astăzi (vineri, 8 martie n.r.) am aprobat-o, în perioada următoare urmând să fie scos de Compania Națională de Investiții la licitație”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt, principalul ordonator de credite pentru spital.

La proiectul actualizat, ISU a solicitat si construirea a două scări exterioare metalice, iar celelalte investiții ce se vor realiza în interiorul blocului central al celei mai mare unități medicale din județul Olt constau, printre altele, în schimbarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea lifturilor și montarea de noi rampe de oxigen în saloanele secțiilor, la patul fiecărui pacient.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți