12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri, acțiune cu efective mărite pe șoselele din zona municipiului Caracal și a orașului Corabia. Un șofer din Drobeta Turnu Severin, posibil sub influența drogurilor pe un drum din Bucinișu

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 spre 10 martie 2024, în intervalul orar 20:00 – 04:00, o razie cu efective mărite pe drumurile publice din municipiul Caracal, orașul Corabia și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, fiind date 28 de amenzi în cuantum de aproximativ 13.500 de lei. S-au întocmit și dosare penale după ce un șofer din Drobeta Turnu Severin, posibil sub influența substanțelor interzise, a fost oprit de polițiști pe o stradă din comuna Bucinișu, iar un alt conducător auto era într-o stare avansată de ebrietate pe un drum din comuna Cezieni.

În cadrul activităților de sâmbătă noaptea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit în jurul orei 23:00, pentru control, pe strada Grădinile, din comuna Bucinișu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin. În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanței interzise. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 153, în comuna Cezieni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,61 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Și în această cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii cu efective mărite, organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul IPJ Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.500 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a adăugat reprezentantul Poliției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți