17.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Vreme ploioasă cu intensificări ale vântului până miercuri, anunțate de meteorologi în întreaga țară

- Advertisement -

Se anunță din nou vreme capricioasă până în dimineața zilei de miercuri, 13 martie 2024, în întreaga țară. Dacă în dimineața zilei de marți intră în vigoare o informare meteo de ploi și vânt, pe parcursul zilei de luni este în vigoare un Cod galben, potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie fenomenele anunțate în mai multe regiuni ale României fiind intensificări ale vântului, ploi și ninsori.

De marți, 12 martie, la ora 05:00, și până miercuri, 13 martie, ora 10:00, este valabilă o informare meteorologică.

„În intervalul menționat, vor fi precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp”, au transmis meteorologii.

De luni, 11 martie, ora 10:00, și până marți, 12 martie, ora 05:00, va fi în vigoare un Cod galben.

„Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte (luni spre marți n.r.) vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol”, arată ANM.

Sursa citată mai arată că vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

FOTO: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți