20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de șoferi au rămas fără permis după ce au depășit limita legală de viteză cu peste 50 km/h, pe mai multe drumuri din județ

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și în ultimele 72 de ore activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost constatate zeci de nereguli la regimul rutier, peste 60 de șoferi rămânând fără permisul de conducere, 53 dintre aceștia după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație pe mai multe șosele din Olt. Concret, au condus cu peste 50 kilometri pe oră (km/h) față de cât era limita legală de viteză pe respectivele tronsoane de drum.

În total, oamenii legii au dat peste 450 de amenzi, cuantumul acestora fiind de aproape 200.000 de lei. Tototdată, s-au constatat șapte infracțiuni la legislația rutieră.

„Acțiunile din perioada 9 – 11 martie au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 150 de solicitări, dintre acestea 106 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 62 de permise de conducere, dintre acestea 53 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cinci pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și șapte infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Conducea un autoturism neînmatriculat în comuna Brâncoveni 

În cadrul activităților, duminică, 10 martie, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în satul Văleni al comunei Brâncoveni, un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din orașul Piatra Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul era neînmatriculat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Un conducător auto era sub influența alcoolului la volan

În aceeași zi, dar în jurul orei 23:50, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au oprit pentru control, pe Drumul Județean 642, în comuna Scărișoara, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii rutieri au întocmit pe numele tânărului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți