15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul social democrat Paul Stănescu, susținător al proiectului de lege privind conferirea titlului de „Erou al Națiunii Române” lui Aurel Vlaicu. Comemorarea inginerului aviator va fi pe 17 iunie

- Advertisement -

Senator și secretar general al PSD, olteanul Paul Stănescu, este unul dintre susținătorii inițiativei legislative care prevede conferirea titlului de „Erou al Națiunii Române” lui Aurel Vlaicu. Titlul onorific este acordat pentru cinstirea, în mod deosebit, a memoriei lui Aurel Vlaicu (1882-1913), având în vedere reușitele sale extraordinare în construirea și realizarea zborurilor cu mașinile sale, invențiile, în domeniul aeronauticii, care l-au inclus în rândul inovatorilor celebri ai primelor decenii ale secolului XX.

Comemorarea Eroului Națiunii Române – Aurel Vlaicu va fi în data de 17 iunie, ziua când în anul 1910, inginerul aviator a efectuat pe pământ românesc primul său zbor, la București, pe Câmpul Cotroceni, cu Aeroplanul „Vlaicu 1”, realizat de acesta.

„Aurel Vlaicu se regăsește printre marile personalități ale științei și tehnicii românești, care au contribuit la dezvoltarea acestor domenii, la nivel universal. În România, aviația a avut câteva personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea aparatelor de zbor. Propunem ca dată pentru declararea drept ‘Erou al Națiunii Române’ a lui Aurel Vlaicu ziua de 17 iunie, deoarece, în această zi, în anul 1910, inginerul aviator a efectuat primul său zbor, la București, pe Câmpul Cotroceni, cu Aeroplanul ‘Vlaicu 1’, conceput de Aurel Vlaicu, fiind primul aeroplan realizat pe pământul României. Memoria lui Aurel Vlaicu a fost și este cinstită, în România, dar nu numai. Există clădiri care îi poartă numele, monumente sau busturi, plăci aniversare sau comemorative, străzi și piațete urbane etc. Cu toții, ne exprimăm recunoștința și prețuirea față de realizările sale și căutăm să simțim, pentru o clipă, măreția monumentelor în care, prin invențiile și prin zborurile sale, a ajuns egalul marilor inventatori din întreaga lume”, a declarat senatorul social democrat Paul Stănescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți