15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

S-a făcut recepția blocului ANL cu 12 locuințe din orașul Scornicești

- Advertisement -
Blocul ANL cu cele 12 locuințe destinate tinerilor, respectiv cinci garsoniere, trei apartamente cu două camere și patru apartamente cu trei camere, din orașul Scornicești, a fost finalizat, recepția investiției fiind făcută joi, 14 martie 2024, în prezența lui Emanuel Oproiu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, și a lui Daniel Tudor, primarul urbei.
Construcția blocului ANL a fost demarată în urmă cu câțiva ani, actuala conducere a Primăriei Scornicești având tot sprijinul din partea fostului liberal Gabriel Stanciu, originar din orașul Corabia, cel care în momentul începerii lucrărilor era director la Agenția Națională pentru Locuințe.
„Aceste investiții sunt așteptate de tinerii din comunitate pentru că le oferă șansa de a beneficia de locuințe decente, accesibile ca preț. Cu siguranță vor urma și alte proiecte de succes”, a precizat Emanuel Oproiu de la ANL, în prezența lui Daniel Tudor, primarul orașului.
Valoarea investiției se ridică la peste 3,5 milioane de lei.
„Locuințele – cinci garsoniere, trei apartamente cu două camere și patru apartamente cu trei camere au fost construite în amplasamentul din bulevardul Muncii, nr. 78, pe un regim de înălţime S+P+2E (subsol+parter+2 etaje), valoarea investiției fiind de 3.555.486,38 lei, inclusiv TVA. Proiectul s-a implementat prin programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, apartamentele fiind construite pe terenul pus la dispoziţia Agenției de către autoritatea publică locală. Beneficiarii sunt tinerii între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă”, spun reprezentanții ANL.
Acesta este cel de-al doilea bloc ANL finalizat în orașul Scornicești, după cel care a fost construit în anul 2004, iar cele 12 familii care vor locui în acesta urmează a se muta în cel mult o lună. Între timp, edilul Tudor a mai depus un proiect pentru construirea unui alt bloc ANL, în zona stadionului, acesta fiind în prezent la stadiul realizării studiului de fezabilitate. La Primăria Scornicești sunt depuse aproximativ 300 de cereri pentru locuințe, de aceea primarul încearcă accesarea a cât mai multor fonduri pentru construirea cât mai multor blocuri în urbe, fie ANL, fie de locuințe sociale.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți