21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au fost depistați în trafic în stare de ebrietate

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat și în acest sfârșit de săptămână să patruleze pe principalele drumuri publice care tranzitează județul, iar în ultimele 24 de ore au întocmit două dosare penale pe numele unor conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice, unul dintre ei refuzând să fie testat cu aparatul alcooltest, dar și să-i fie prelevate probe biologice de sânge la spital.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 16 spre 17 martie, în jurul orei 01:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Grădiște, din municipiul Slatina, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din localitate.

„Întrucât conducătorul auto mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,73 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași noapte, dar în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Maria Coloni, din comuna Deveselu, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din localitate.

„Pentru că șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, însă a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate medicală. Polițiștii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a spus reprezentantul Poliției.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți