9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 70 de șoferi au rămas pietoni în weekend, ca urmare a abaterilor comise pe șoselele din județ. Aproape 50 dintre ei circulau cu viteză excesivă

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și la sfârșitul săptămânii trecute activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Iar neregulile constatate în trafic nu au întârziat să apară, 70 de conducători auto fiind lăsați pietoni după ce oamenii legii le-au reținut permisele de conducere. Aproape 50 dintre ei au rămas fără permis după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație pe unele drumuri publice care tranzitează județul Olt.

Polițiștii au dat și peste 600 de amenzi în cuantum de aproximativ 230.000 de lei.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În perioada 15 – 17 martie 2024, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 144 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 647 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 230.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 70 de permise de conducere, iar 49 dintre acestea au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 29 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 15 infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Au dosare penale după ce au comis infracțiuni rutiere în trafic

În cadrul activităților din weekend, duminică, 17 martie, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, la ieșirea din comuna Schitu, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,90 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele său oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, dar în jurul orei 15:50, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți