12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți peste 20 de olteni diagnosticați cu gripă, în ultima săptămână

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au continuat și săptămână trecută să supravegheze cazurile de gripă, viroze și pneumonii, pentru sezonul rece 2023 – 2024. Iar numărul acestor îmbolnăviri este în trend descendent, având în vedere că doar puțin peste 20 de olteni au fost confirmați cu gripă, majoritatea prin teste rapide.

Potrivit cifrelor oficiale ale DSP Olt, în săptămâna 11 – 18 martie, în județ s-au înregistrat 668 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 14 internări, 269 de olteni diagnosticați cu pneumonie, cu 70 internări, și 23 cazuri de gripă, din care 21 confirmate prin teste rapide.

„Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În sezonul rece 2023 – 2024 s-au înregistrat și șapte decese din cauza gripei, patru persoane fiind confirmate cu virusul gripal AH1, iar trei au fost confirmate cu virusul gripal tip A, nesubtipat″, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Din prima zi a lunii octombrie 2023 și până pe 18 martie, au fost în total 812 olteni confirmați cu gripă, din care 102 prin metoda RT- PCR – 71 pentru virusul gripal tip A, nesubtipat, din care trei decese; nouă cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H3; 20 cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H1 pdm 09, din care patru decese; două cazuri de dublă infecție cu virusul gripal tip A, subtip H1, și tip A, subtip H3, trei cazuri cu virusul gripal tip B. Au fost și 710 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide – 709 confirmate pentru virusul gripal tip A (teste antigenice rapide) și unul pentru virusul gripal tip B (test antigenic rapid).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți