12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Topana, cercetat în trei dosare penale după ce a tăiat și furat 16 metri cubi de arbori

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 9 Scornicești, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut duminică, 17 martie 2024, un bărbat de 45 de ani, din comuna Topana, cercetat în trei dosare penale pentru tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Ulterior, împotriva acestuia magistrații Judecătoriei Slatina au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Olteanul este acuzat că pe parcursul a nouă luni, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, a tăiat și furat din pădurea de la marginea comunei Topana nu mai puțin de 16 metri cubi de arbori, prejudiciul creat fiind de peste 18.000 de lei.

„În fapt, în perioda aprilie 2023 – ianuarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală 9 Scornicești au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi tăiat și sustras, de pe raza comunei Topana, mai mulți arbori, de diferite specii, în cantitate de aproximativ 16 metri cubi, cauzând un prejudiciu de peste 18.000 de lei. În cauză, au fost întocmite trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Topana, județul Olt, bănuit de comiterea faptelor. După administrarea probatoriului, la data de 17 martie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele bărbatului bănuit de comiterea faptelor a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În cursul zilei de luni, 18 martie, bărbatul de 45 de ani, din Topana, a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți