20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul hipic „Caii lui Sân’ Toader” de la Osica de Jos, la ediția cu numărul X

- Advertisement -

Obiceiul străvechi al încuratul cailor de Sân’ Toader este păstrat în unele localități rurale din județul Olt, una dintre acestea fiind Osica de Jos. Aici, sâmbătă, 23 martie, este organizat concursul hipic „Caii lui Sân’ Toader” la care sunt aşteptaţi crescătorii şi iubitorii de cai din Olt, dar şi din localităţile judeţelor învecinate. 

Evenimentul ecvestru a ajuns la o ediție aniversară, a zecea, și este organizat de Primăria, Consiliul Local și Căminul Cultural Osica de Jos. Conducerea comunei, prin primarul Marian Pistol și Dumitru Gață, au anunţat premii substanţiale pentru participanţii din localitate, dar şi din alte zone, care ocupă primele trei locuri din clasament.

Punctul de pornire este, ca de fiecare dată, dispensarul comunal din zona Goran, de aici la ora 10:00 plecându-se într-o frumoasă paradă a cailor, pentru ca mai apoi pe terenul special amenajat lângă malul Oltețului să aibă loc concursul hipic pe secţiunile viteză, tracţiune şi frumuseţe.

Premiile pentru concurenţii care participă la concursul de cai din Osica de Jos sunt distribuite astfel: 1.000 de lei – locul I, 700 de lei – locul II, 500 de lei – locul III, premiul de participare fiind de 100 de lei.

Evenimentul ecvestru va fi încununat şi cu o petrecere câmpenească, în cadrul căreia Ansamblul Folcloric „Hora Florilor” din localitate, dar și Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” Slatina din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt, vor susţine un spectacol extraordinar.

O manifestare asemănătoare, și anume „Încuratul cailor de Sân’ Toader”, va avea loc și pe stadionul din Mărgheni al comunei Brâncoveni, aceasta ajungând la ediția a XIII-a.

Sursă foto: Gogu Neagoe Caricaturist – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți